Επιστροφή στα άρθρα

Η Κατάθλιψη των γονιών σχετίζεται με κακή σχολική επίδοση των παιδιών

Η κατάθλιψη έχει ευρύτερες επιπτώσεις. Παιδιά γονιών με κατάθλιψη έχουν κακή γλωσσολογική ανάπτυξη. Σε ότι αφορά τη σχολική επίδοση των παιδιών αυτών, αν και παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες όπως άλλα προβλήματα υγείας των γονιών, το lifestyle της οικογένειας, το μορφωτικό επίπεδο των γονιών, το εισόδημα, φαίνεται πως υπάρχει άμεση συσχέτιση με κακές σχολικές επιδόσεις.

Η Κατάθλιψη των γονιών σχετίζεται με κακή σχολική επίδοση των παιδιών

Η κατάθλιψη έχει ευρύτερες επιπτώσεις. Παιδιά γονιών με κατάθλιψη έχουν κακή γλωσσολογική ανάπτυξη. Σε ότι αφορά τη σχολική επίδοση των παιδιών αυτών, αν και παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες όπως άλλα προβλήματα υγείας των γονιών, το lifestyle της οικογένειας, το μορφωτικό επίπεδο των γονιών, το εισόδημα, φαίνεται πως υπάρχει άμεση συσχέτιση με κακές σχολικές επιδόσεις. Επίσης φαίνεται πως η κατάθλιψη της μητέρας παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην επίπτωση αυτή, όχι όμως ότι του πατέρα είναι αμελητέα.

Η πρώιμη διάγνωση και θεραπεία της κατάθλιψης σε ένα γονιό, θα ελαχιστοποιήσει αυτή την άσχημη επίπτωση στο παιδί. Η κατάθλιψη είναι ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα υγείας και δεν αφορά μόνο το άτομο που πάσχει.

Σχετικό Link...


Ψυχιατρικά Νέα
Ιατρείο
Ντούρος Ι. Βασίλειος

: Π.Π. Γερμανού 28 Θεσ/νίκη, Τ.Κ. 546 22

: 2310 271131-6977 207442

: Δευτέρα - Πέμπτη 18:00 - 21:30
(Δέχεται κατόπιν ραντεβού)

: billydou-1@hotmail.com
flxdplayer