Επιστροφή στις υπηρεσίες

Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία

Πρόκειται για μια θεραπευτική διαδικασία μέσα από την οποία ο ασθενής κατανοεί και λύνει τα προβλήματά του, μέσα από την απόκτηση επίγνωσης του εσωτερικού του κόσμου

Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία

Πρόκειται για μια θεραπευτική διαδικασία μέσα από την οποία ο ασθενής κατανοεί και λύνει τα προβλήματά του, μέσα από την απόκτηση επίγνωσης του εσωτερικού του κόσμου (του ασυνειδήτου) και πως αυτό επηρεάζει τις παρελθοντικές και παρούσες σχέσεις του. Στοχεύει στην αλλαγή στοιχείων της προσωπικότητας και στη συναισθηματική βελτίωση.

Ενδείκνυται τόσο για άτομα με σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές, αλλά και για άτομα που είναι μεν λειτουργικά αλλά δεν βρίσκουν ικανοποίηση στη ζωή και αναζητούν ένα πιο έντονο αίσθημα πλήρωσης.

Ψυχικές παθήσεις στις οποίες εφαρμόζεται η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία (ψυχανάλυση στην καθομιλουμένη, αν και υπάρχουν διαφορές) είναι η κατάθλιψη, οι διατροφικές διαταραχές, οι φοβίες, οι αγχώδεις διαταραχές, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, οι διαταραχές ύπνου, οι διαταραχές προσωπικότητας. Επίσης το χρόνιο αίσθημα ανικανοποίητου, η δυσκολία στην συγκέντρωση, η δυσκολία στη σύναψη λειτουργικών σχέσεων.

Γενικά πρόκειται για θεραπεία που κρατά μεγάλο χρονικό διάστημα κι απαιτεί αφοσίωση στις συνεδρίες τόσο από το θεραπευόμενο όσο κι από τον θεραπευτή. Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους αποτελεί βασικό συστατικό της θεραπείας.Ο θεραπευτής διαμορφώνει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και διακριτικότητας που διευκολύνει να αναπτυχθεί η μεταβίβαση, η οποία είναι όταν το ασυνείδητο του ασθενή αντανακλά στη σχέση του με το θεραπευτή. Οι ασθενείς σταδιακά αναγνωρίζουν το πώς ασυνείδητα συμπεριφέρονται και προς το θεραπευτή αλλά και προς το περιβάλλον τους και γίνονται ικανοί να αλλάξουν.


Ψυχιατρικά Νέα
Ιατρείο
Ντούρος Ι. Βασίλειος

: Π.Π. Γερμανού 28 Θεσ/νίκη, Τ.Κ. 546 22

: 2310 271131-6977 207442

: Δευτέρα - Πέμπτη 18:00 - 21:30
(Δέχεται κατόπιν ραντεβού)

: billydou-1@hotmail.com
flxdplayer