Επιστροφή στα άρθρα

Κατάθλιψη και Διπολική Διαταραχή

Η ψυχιατρική φροντίδα που παρέχεται στις ακόλουθες περιπτώσεις αφορά ενηλίκους 18 ετών και άνω. Η θεραπεία προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες του καθενός και περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή ή συνδυασμό τους.

Κατάθλιψη και Διπολική Διαταραχή

Η κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή είναι βιοχημικές ανισορροπίες του εγκεφάλου που επηρεάζουν το συναίσθημα την αντίληψη και τη συμπεριφορά. Αποκαλούνται και «Συναισθηματικές Διαταραχές».

Η κατάθλιψη ποικίλει σε ένταση. Μπορεί να είναι χαμηλού βαθμού χρόνια μελαγχολία ή μια μεγάλης βαρύτητας πάθηση που παρεμβαίνει με άσχημο τρόπο στην επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική λειτουργικότητα του πάσχοντα. Αν δεν θεραπευτεί, μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονικές πράξεις.

Όπως πολλές παθήσεις, η κατάθλιψη μπορεί να έχει κληρονομικότητα, αλλά μπορεί και να προκληθεί από στρες ή κάποια σοβαρή απώλεια, όπως ένας θάνατος οικείου προσώπου, ένας χωρισμός ή μια απόλυση από την εργασία.

ΑΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

ΣΥΝΗΘΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

Η Διπολική Διαταραχή συνδυάζει δύο τύπους ακραίων συναισθηματικών καταστάσεων που μπορεί να εναλλάσσονται κυκλικά: Βαριά κατάθλιψη και μια έντονη κι ανεξέλεγκτη ενεργητικότητα που αποκαλείται «μανία».

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

Και η Κατάθλιψη και η Διπολική Διαταραχή ποικίλουν ως προς τις αιτίες και τα συμπτώματά τους. Συχνά περιπλέκονται με άλλα προβλήματα, όπως η εξάρτηση από ουσίες κι έτσι δύσκολα διαγιγνώσκονται.

Όμως θεραπεύονται, με έναν συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας. Επίσης οι οικείοι ενός τέτοιου ασθενή βοηθιούνται από ψυχοθεραπεία, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση καλύτερα και να ανταποκριθούν και να αντέξουν στις εκάστοτε ανάγκες.


Ψυχιατρικά Νέα
Ιατρείο
Ντούρος Ι. Βασίλειος

: Π.Π. Γερμανού 28 Θεσ/νίκη, Τ.Κ. 546 22

: 2310 271131-6977 207442

: Δευτέρα - Πέμπτη 18:00 - 21:30
(Δέχεται κατόπιν ραντεβού)

: billydou-1@hotmail.com
flxdplayer